Jag och min man funderar på att sjösätta en poddserie under beteckningen ”Hemma hos”. Tanken är att sända den en gång i veckan – med publiceringsdag på lördag eller söndag – och under cirka 30-40 minuter titta tillbaka på veckan som gått, i stort som i smått.

Formatet är ett oklippt samtal mellan oss om ett par politiska händelser som dominerat veckan, liksom en avslutande konversation av lite mer personlig art.

Via länken nedan kan man lyssna på vår första ”experimentsändning”. De ämnen vi tar upp är den nya abortlagstiftningen i Alabama; diskussionen kring fenomenet Greta Thunberg med anledning av att hon prytt omslaget till Time Magazine och den ruskiga ekonomirapport som Sveriges kommuner och landsting nyligen har släppt. På det mer personliga planet diskuterar vi ämnet kärlek och känslan av ägande, med anledning av att jag håller på med en bok om Hannah Arendt, där detta tema berörs.

Formatet är som sagt helt ”rått”, utan klippningar och ljudeffekter. Vad vi har velat åstadkomma är den typ av samtal som jag och min man kan ha vid köksbordet när vi dricker vårt morgonkaffe.

Vad vi önskar nu är lite feedback från lyssnarna och svar på lite frågor.

Är podden intressant? Är det något vi bör tänka på? Vilken plattform bör vi använda (nu ligger den på Soundcloud)? Hur funkar det med ljudet (vi kör med en Blue Yetimikrofon, en vanlig laptop och programmet Audacity)? Kan det vara vits att göra en Youtube-kanal för detta fast det bara är ”radio”? Hur är formatet med tre lite tyngre rätter och en efterrätt?

Vi vore jättetacksamma för lite input här!

Med vänliga hälsningar

Ann och Erik

SWISH 123 396 2354

BANKGIRO 526-9246

https://www.patreon.com/Heberleinsetik

Klicka på bilden och lyssna:

3 kommentarer till “”Hemma hos Heberlein och van der Heeg” – ny podd på annheberlein.com”

 • Hej.

  En utmärkt idé. Förslag: gör även sändningar från annan plats än hemmet. Café-samtal, typ. Ni kan säkert få låna bord på exempelvis Café Ariman i Lund. Tyvärr finns ju inte Wapiti längre – det måste vara tjugo år sedan det försvann, men vill ni träffa och språka med en del av Lunds mer färgstarka vänsterprofiler är det Ariman ni skall gå till.

  Ligger på Kungsgatan 2C.

  Tyvärr har både Pelles Café och Café Cosmopolitan i Malmö stängt. Café Selma på Föreningsgatan, nästan mittemot Synagogan, rekommenderas för exkursion. Uggla Kaffebar vid St. Knuts torg i Malmö erbjuder möjligheter till hipster-skådande. Närbelägna Glassfabriken har motsvarande men för PK-bingo.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

 • Jag föredrar att läsa inlägg. Då kan man hoppa över, eller att snabbläsa kallar visst en del, delar man känner att man redan läst. På en podd, alltså där folk pratar är det betydligt knepigare eftersom man ju inte vet om det tar 5 sekunder innan samtalet tar en ny vändning. Eller 5 minuter.

 • Hej
  Bra, akustiken kan förbättras häng upp en filt. Ni bör ha samma avstånd till mikrofonen så låter ni lika starkt, Alla biljud sorteras inte bort när man lyssnar på en inspelning så det blir förstärkt slamrighet för oss lyssnare om ni pysslar i köket samtidigt som ni talar.
  Betr Greta och likheten med kejsarens nya kläder så är det väl tvärt om. Greta påstår att kejsaren är korrekt klädd men kostymen är inte heltäckande. FN har målat direkt på kejsaren för att få ge sken av en korrekt kostym trots att det fattas både vattenånga och moln som utgör mer än 70% av växthuseffekten.

Kommentera