I vår lilla tillbakablick över veckan som gått tar vi itu med ett antal angelägna ämnen som präglat de närmaste dagarna. Det handlar om vänsterns tystnad när nu äntligen en Afrikafödd, ”rasifierad” kvinna blivit Liberalernas partiledare. Detta var inte vad de hade tänkt, tydligen.

Vi tar vidare upp den moralfilosofiska kortslutning som tycks drabba delar av den svenska medelklassen när de upptäcker att bara Sverigedemokraterna har svaret på den oro de känner inför den ökande invandrade gängkriminaliteten i deras tidigare så rofyllda bostadsområden. Dilemmat kan formuleras så här: ”Vad är värst? Att mina barn våldtas, rånas och misshandlas eller att mina arbetskamrater tror att jag är rasist?” Svaret på den frågan förutskickas redan av filosofen Friedrich Nietzsche under mitten 1800-talet under begreppet ”slavmoral”.

Vidare tar vi upp veckan som kommer i Almedalen. Gör Löfven rätt som undviker ön och åker till Ullared istället för att träffa ”vanligt folk”? Vad menar Löfven med ”vanligt folk”, egentligen? Till slut berättar Erik om varför han nu säger upp prenumerationen på DN.

Detta är sjunde upplagan av vårt ”Hemma hos”, vilken kan avnjutas här.

SWISH 123 396 2354

BANKGIRO 526-9246

https://www.patreon.com/Heberleinsetik

 

 

Kommentera