Dagens besked att V kommer att släppa fram Stefan Lövfen som statsminister är bedrövligt. Av allt att döma har Löfven, i strid med den klausul C och L, hänvisar till, förhandlar med Jonas Sjöstedt, (V). Av de liberala reformer som C och L skrutit om kommer att införas den kommande mandatperioden återstår därmed intet- Sjöstedt accepterar inte varken marknadshyror eller en förändring i arbetsrätten – alltså två av de reformer C och L tror att de drivit igenom.

Det som återstår är beslut och förslag som i bästa fall är verkningslösa, i värsta fall direkt destruktiva för Sverige. Det allvarligaste inslaget i den överenskommelse som nu föreligger och den politik som Löfven föresatt sig att genomföra är den generösa inställningen till anhöriginvandring. Sverige går på knäna. Vi har växt befolkningsmässigt alldeles för fort. Infrastrukturen har inte hunnit med, med bostadsbrist, växande vårdköer, brist på lärare, vårdpersonal och poliser som direkt konsekvens.

Utanförskap, barnfattigdom, gängkriminalitet, hederskultur, islamism, skottlossningar och sexualbrott har ökat i takt med att invandringen ökat. Det har kommit så många människor hit från kulturer som på avgörande sätt skiljer sig från Sverige att våra system inte förmått ta emot dem. Sveriges kommuner står nu med Svarte Petter i form av skenande kostnader för socialhjälp, barnomsorg, undervisning och en svårlöst bostadsbrist. Otryggheten har ökat, och klyftorna och misstänksamheten mellan svenskar och andra har växt som en konsekvens av en totalt havererad integrationspolitik och en oproportionerligt stor invandring.

Det vi behöver nu är ett migrationsstopp. Det vi får är ökad invandring. Konsekvenser för vårt land är oöverskådliga – inte minst eftersom den nygamla regeringen under Löfven saknar förslag på hur landets problem ska åtgärdas. Inga förslag finns för att hejda den enorma ökningen av våldtäkter. Inga förslag finns för att komma tillrätta med gängkriminalitet. Inga förslag på antiterroråtgärder. Inga förslag på hur hedersetikens framväxt ska stävjas. Ny brottslighet, som home invasions, överfallsgruppvåldtäkter och våldtäkter på pojkar och män känns denna nygamla regering inte vid.

I den nygamla regeringen värnar man ickemedborgares väl och ve före svenska medborgares väl och ve. Det är en bedrövlig inställning som kommer att öka klyftor och motsättningar mellan svenskar och andra, och som tveklöst kommer att fördjupa och förvärra de problem som redan är nästan oöverstigliga.

SWISH 123 396 2354

BANKGIRO 526-9246

https://www.patreon.com/Heberleinsetik

 

 

17 kommentarer till “Ett bedrövligt besked”

 • Inget hindrar C och L att trycka rött på fredag, med hänvisning till en inför öppen ridå bruten överenskommelse.

  • Finns det 21 riksdagsledamöter bland Centerns 31och Liberalerna 20 mandat som har ryggrad och vågar se sina väljare i ögonen ska de trycka röd knapp. Valet mellan gult och rött underlättas om de får riksdagspension efter mandatsperioden. För den liberale ledamoten är valet enklare. Partiet lär inte finnas efter nästa val. Jan Björklund har ”by far” (av JB användt ) gått över till sosseriet, trots att själv inte förstår partiets bästa, då han själv har framtiden tryggad med en ambassadörspost.

  • Om det nu hade varit så. Vilket det inte är, vilket vilken tänkande människa vet.

   Att Ann inte gillar utkomsyen av förhandlingarna är ju uppenbart. Det oavsett vad parterna säger och gör.

   Och att skylla bostadsbristen på flyktingar är helt oetiskt. Den fanns som ju hon måste veta fanns långt innan den humanitära katastrofen i Syrien.

   Men om man till varje pris vill kasta skit på överenskommelsen, så spelar kanske inte sanningen roll.

   Få se om censuren tar detta svar…

   • Förklara gärna hur en befolkningsökning på runt miljonen under kort tid underlättar bostadsbristen?

 • ……… ” vi är vänsteroppositionen”, säger Sjöstedt och släpper igenom denna ”de fyras röra”.
  Nu ramlade även vänsterpartiet ihop som ett korthus i förtroende.
  En riktig ”vänsteropposition”, hade aldrig släppt igenom detta hopkok. Man hade röstat rött och tagit sikte på ett extraval.
  Finns tydligen alldeles för många ”fasadpolitiker” inom V:s riksdagsgrupp. Visste att de fanns, men att de var så många, trodde jag aldrig.
  Sjöstedt hotar också med misstroendeförklaring om inte S går V till mötes i ett par frågor. Enligt Sjöstedt finns en hemlig uppgörelse. ”– Vi har ett papper som ni aldrig kommer att få se”, sade Jonas.
  Sedan tidigare så har S en överenskommelse med MP, C och L om 73 punkter. Där ingår bland annat fri hyressättning på nybyggnationer och förändringar av arbetsrätten.
  Det är två punkter som Sjöstedt inte accepterar. Om de två förslagen läggs fram så lovar Jonas Sjöstedt att V kommer att väcka misstroendeförklaring mot Stefan Löfven och få honom avsatt. När och om den dagen kommer, så är alltså V beroende av stöd från partier ”man inte samarbetar med”. Vilken ironi och tomt hot. Även om KD och M säger idag, att de röstar rött ihop med V, i ett ev. misstroende, så är det inte säkert man gör det när det blir aktuellt. Frågan ska ju utredas först i åratal.
  Vänsterpartiet har skapat sitt eget ”moment 22”. Vad var de C och L och även S/MP sa om uppgörelsen. V är inte välkomna att ha åsikter eller ändra på något i den. Vad säger C och L om det ”hemliga pappret”?
  16 januari 2019 tog vänsterpartiet självrespekten ur partiet. Beklagligt.

  • Ansåg du att de hade det innan de sade ja då? Eller är det bara en besvikelse över att de röstade för regeringen och inte tillsammans med M, KD och SD. Som ju M aaaaldrig skulle samarbeta med.

   • Hej, A. Jackson! Som arbetarkille har jag en syn på politik och demokrati som innebär att man ska respektera alla våra demokratiska partier. Man ska även kunna prata med varandra och göra upp om sakpolitiken. Helt naturligt för mig. Jag hänger inte upp mig så mycket på vilket parti det är, om sakfrågan/frågorna är det som enar. Däremot är det mycket illa, när partier gör så enorma avsteg från det de står för, i olika beslut, sett till helheten av sin politiska retorik. Det har vänsterpartiet verkligen gjort denna gång. Man har gjort bort sig riktigt ordentligt. Genom att man har glömt sin väljarbas som man står på, ända ut i verkligheten. Man låter sig hunsas helt enkelt, av de andra fyra partierna. Genom det gula knappen-beslutet, kommer man tappa mycket i förtroende och stöd. Både hos sin egen väljargrupp men även bland de som kunde ha blivit en ny väljartillströmning i ett extraval, om man istället tryckt rött.

 • Men M har ju inte varit så väldigt duktiga på att opponera mot den förda invandringspolitiken. Om jag ska uttrycka mig snällt. Så gnäll inte.

  • Nej, det är ju så sant. M har bara ”låtsats” vara modest och återhållsam när det gäller migrationspolitiken. Man skulle vinna mycket på att tala klartext!

 • Angående invandring, bidrag m.m. som kommer att drabba kommuninvånare. Nu finns ju några kommuner där SD styr och som förhoppningsvis kommer kräva motprestationer av de som vill leva på bidrag. Det har ju diskuterats om att någon grupp ville ”ta över” en kommun för att se till att svenska regler ska gälla. När Ledarsidorna lät en något förvirrad ”journalist” skriva om detta så tackade Ann och Erik för sig. Nu får vi se hur dessa kommuner kommer att hantera inflödet av nya bidragstagare.

 • Januariblåsningen. Det blir nog det ikoniska namnet på det som hände i dag, 16 januari 2019. Sorgligt.

 • En sorgens dag för Sverige. Vi går en mycket svår framtid rill mötes. Och att i det läge få en regering som få har förtroende för och som totalt saknar handlingskraft är mycket farligt.

 • Allt övergripande är att isolera sd,inget annat betyder något numera,den egna politiken och visionerna kan lika gärna läggas i malpåse.
  Jonas sa ju det ,att om det varit den fjärde statsministeromröstningen skulle V låtit det gå till extraval,men nu vågade han inte det då bollen gått till UK i så fall.

  Det är sorgligt skådespel som pågår,där allt handlar om att ignorera och isolera sd och drygt 1,1 milj (förmodligen fler snart..)
  Det kommer inte hjälpa i längden,det är trösten för dagen. L kommer implodera,förmodligen kanske även V hoppas även C ,
  Och mp åker ut nästa gång. Vi kommer få massiv invandring av muslimer så sossarna har det fett med sitt röstfiske framöver.
  Sverige kommer rasa nerför alla listor utom i våldtäkter/gängskjutningar där är vi i topp.

 • Det finns inte ord för vad den uppgörelse är värd DEN ÄR RENT ÅT HELVETE
  och Sverige står inför en katastrof som kommer att sluta i ett rent helvete
  STIG

Kommentera